Prezentacija rezultata istraživanja provedenog u školama na području Splitsko-dalmatinske županije

Istraživanje kretanja i trendova na tržištu rada Splitsko-dalmatinske županije provedeno je u razdoblju od siječnja do prosinca 2019. godine, u okviru projekta “Lokalnim partnerstvom do svijeta rada”. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Rezultati anketnog istraživanja provedenog u školama na području Splitsko-dalmatinske županije

U istraživanju su sudjelovale 42 osnovne i 21 srednja škola, a anketirano je ukupno 241 (65%) nastavnika i stručnih suradnika osnovnih škola te 135 (4,3 %) nastavnika i stručnih suradnika koji rade u srednjim školama, zatim 834 (9%) učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola, 567 (6,6%) trećih i četvrtih/petih razreda srednje škole. Također, anketirano je i 183 poslodavaca, 100 nezaposlenih osoba te 13 predstavnika IRI sektora.

Zbog aktualne situacije vezane uz virus COVID-19 te sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, stručni skup je službeno otkazan. U skladu s preventivnom, ali i sigurnosnom mjerom za sve naše sudionike, umjesto održavanja stručnog skupa donosimo video sa sažetim prikazom rezultata istraživanja te javni dokument „Kretanja i trendovi na tržištu rada Splitsko-dalmatinske županije”, izrađen temeljem prikupljenih podataka.

Rezultati istraživanja tržišta rada provedenog u školama predstavljeni su u osnovnim i srednjim školama na području Splitsko-dalmatinske županije početkom 2020. godine te su trebali biti prezentirani na stručnom skupu za predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova u svibnju 2020. godine.